1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to Lightroom Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to register and post your first thread under Help on the menubar above. You're also welcome to join our newsletter, download our free Lightroom Quick Start eBook and explore our other FAQ resources.
    Dismiss Notice

LR Performance During Keywording

Discussion in 'Website Suggestions, Comments & Troubleshooting' started by DWU2, Dec 27, 2016.

  1. DWU2

    DWU2 New Member

    Joined:
    Dec 27, 2016
    Messages:
    1
    Lightroom Experience:
    Advanced
    Primary OS:
    Windows 10
    Lightroom Version:
    6.8 / CC 2015.8
    Lightroom License:
    CC Subscription
    I've been having performance problems during keywording. Keywording works fine initially, and gets gradually less and less responsive. In addition, selecting photos gets less responsive, and sometimes clicks for selection are ignored. Leaving LR and restarting temporarily resolves the issue, but additional keywording causes gradual degradation.

    I've seen a couple of threads on this forum on this topic before, from over 2 years ago. They are:
    Is anyone seeing performance issues with LR 5.2?
    and,
    Is anyone seeing performance issues with LR 5.2?

    As you can see, these pertained to LR 5.2, and there wasn't a solution at the time.

    Here's my system configuration:
    Win10 Home Edition V. 6607, OS build 14393576, 64 bit
    Intel I7-4790 3.60 GHZ
    16G RAM
    8GB DDR3
    Nvidia Geforce GT-720 PCIe/SSE2 with 2GB
    LR CC 2015.8 with graphic processor checked in use in LR
    Ample HD space

    So, is there a solution to this issue, other than constantly restarting LR? Is this a known issue that Adobe is already working on?

    Regards,

    Dan
     
  2. clee01l

    clee01l Lightroom Guru Staff Member Lightroom Guru

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    12,316
    Location:
    Bellaire, TX USA
    Lightroom Experience:
    Power User
    Primary OS:
    Mac 10.12.x Sierra
    Lightroom Version:
    6.9 / CC 2015.9
    Lightroom License:
    CC Subscription
    It does not surprise me that there are some known memory leaks that have not been traced in LRCC2015.8. If you can take a look at Windows memory usage while running LR you can find out if there any run away processes. You might also disable the GPU acceleration to see if this makes a difference.
     

Share This Page