1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to Lightroom Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to register and post your first thread under Help on the menubar above. You're also welcome to join our newsletter, download our free Lightroom Quick Start eBook and explore our other FAQ resources.
    Dismiss Notice

Can't sign into LR6.6.1 (hard copy) on two computers.

Discussion in 'Website Suggestions, Comments & Troubleshooting' started by flogger38, Nov 1, 2016.

  1. flogger38

    flogger38 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    1
    Lightroom Experience:
    Intermediate
    Primary OS:
    Windows 10
    Lightroom Version:
    6.0 / CC 2015.0
    Lightroom License:
    Perpetual (Standalone)
    Application manager is stoping me from opening LR on my Mac because it was saying that I had to deactivate one of my computers. I only have on other and it is Win 10. So I signed out of the Win10 computer and was able to open LR on my Mac. Now I can't get into LR on Win 10.

    I have a bonefide hard disk of LR and a serial number and should not behaving these problems. I believe it all started with Adobe changing the way it tracks the usage of LR program. Before this I never had an issue with LR for over two years.

    Any help you can suggest would be appreciated.
     
  2. clee01l

    clee01l Lightroom Guru Staff Member Lightroom Guru

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    12,427
    Location:
    Bellaire, TX USA
    Lightroom Experience:
    Power User
    Primary OS:
    Mac 10.12.x Sierra
    Lightroom Version:
    6.9 / CC 2015.9
    Lightroom License:
    CC Subscription
    Welcome to the forum. Log on to Adobe to access your user account. Click on {Manage Account} and then on the next screen click {Manage Plan}. Under the Section labeled "Activated Devices", deactivate the device that is no longer valid. Then you should be able to activate both your Mac and your Windows PC.
     
  3. Victoria Bampton

    Victoria Bampton Lightroom Queen / Owner Staff Member Administrator Moderator Lightroom Guru

    Joined:
    Sep 29, 2007
    Messages:
    18,973
    Location:
    Southampton, UK
    Lightroom Experience:
    Power User
    Primary OS:
    Mac 10.12.x Sierra
    Lightroom Version:
    6.10 / CC 2015.10
    Lightroom License:
    CC Subscription
    Good try Clee, but unfortunately that only works with the subscription, not the perpetual license.

    But if you talk to Adobe chat support, they can deactivate the other instances for you. http://adobe.ly/yxj0t6

    It is a shame that they've had to activation, but it's the pirates we have to blame.
     
  4. clee01l

    clee01l Lightroom Guru Staff Member Lightroom Guru

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    12,427
    Location:
    Bellaire, TX USA
    Lightroom Experience:
    Power User
    Primary OS:
    Mac 10.12.x Sierra
    Lightroom Version:
    6.9 / CC 2015.9
    Lightroom License:
    CC Subscription
    I did not realize that there was an Application Manager app with the perpetual license
     
  5. Victoria Bampton

    Victoria Bampton Lightroom Queen / Owner Staff Member Administrator Moderator Lightroom Guru

    Joined:
    Sep 29, 2007
    Messages:
    18,973
    Location:
    Southampton, UK
    Lightroom Experience:
    Power User
    Primary OS:
    Mac 10.12.x Sierra
    Lightroom Version:
    6.10 / CC 2015.10
    Lightroom License:
    CC Subscription
    Yeah, it's the old one that still ships with Elements too.
     

Share This Page