Results 1 to 11 of 11

Thread: Edit in CS5 not working in 4.3

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Scotland
    Posts
    168
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    32GB
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.2
    Camera
    Nikon
    File Format
    Raw

    Edit in CS5 not working in 4.3

    I downloaded and installed it. So far so good - I didn't explore all of the program - except for choosing the external editor. The program quite rightly chooses Photoshop CS5 as the editor but refuses to open in CS5 stating that an external editor isn't selected. I checked preferences and it is set as default. When I choose the second option in preferences I can "force" it to open in CS5. This however means that the second option can't open an other program.

  2. #2
    Moderator
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    West Sussex, UK
    Posts
    6,492
    Experience
    Advanced
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    12gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    ATI
    LR Version
    5.6
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    HP
    You can have multiple Secondary Editors assigned, and they should all show up in the right-click "Edit In" menu.

    Regarding the problem of the file not opening when you use the Primary "Edit in" route, is it possible you're using a Raw file from a recent camera that isn't supported by the ACR version you have installed in CS5 (presumably 6.7), such as a D800, and also using "Open Anyway" at the ACR mis-match dialog? In that situation CS5 will start, but the ACR plug-in won't recognise the raw file and just unhelpfully does nothing.
    Jim

    Desktop: i7-930, 12gb RAM, 2 x SDD, 3 x Internal HDD, Win7 Pro 64bit
    Cameras: 5D MkIII, 7D

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Scotland
    Posts
    168
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    32GB
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.2
    Camera
    Nikon
    File Format
    Raw
    Sorry that doesn't answer the problem. LR 4.3 updates all cameras. I chose a Nikon D300 raw image. In LR 4.1 and LR 4.2 the external editor default was CS5 on my computer and it opened anyway. This has nothing to do with the options of mismatch between camera raw 7 and earlier versions such as 6.7.

  4. #4
    Lightroom Queen / Owner
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    15,651
    Experience
    Power User
    Primary OS
    Mac 10.9.x Mavericks
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.5
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    None
    I've split this off into its own thread.

    Are you getting the dialog that says about the mismatch and gives you the Render Using LR / Open Anyway choice?
    Victoria


    Lots of questions? Adobe Lightroom 5 - The Missing FAQ Book available now - PDF, ePub, Kindle & Paperback Discount code: LRF2011

    Website: Lightroom Queen Blog - Follow me on Twitter as @LightroomQueen - Find me on Facebook

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Scotland
    Posts
    168
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    32GB
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.2
    Camera
    Nikon
    File Format
    Raw
    Victoria It doesn't go that far.

  6. #6
    Lightroom Queen / Owner
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    15,651
    Experience
    Power User
    Primary OS
    Mac 10.9.x Mavericks
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.5
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    None
    In that case hopefully one of these will fix it. http://helpx.adobe.com/x-productkb/m...photoshop.html

    Anyone else having trouble with CS5? CS6 is working correctly.
    Victoria


    Lots of questions? Adobe Lightroom 5 - The Missing FAQ Book available now - PDF, ePub, Kindle & Paperback Discount code: LRF2011

    Website: Lightroom Queen Blog - Follow me on Twitter as @LightroomQueen - Find me on Facebook

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Scotland
    Posts
    168
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    32GB
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.2
    Camera
    Nikon
    File Format
    Raw
    I tried the solution with respect to the registry editing. Possibly done something wrong. I launched LR and picked a Nef image and selected Ctrl-Alt-E. The dialogue box stated.. Edit a copy with light room adjustment. Not what I expected. Done a system restore and I am now back with the solution of choosing the second option in preferences of opening PSCS5. I can live with that. There wasn't any way I was about to uninstall PS and re install as suggested in the link. Adobe has apparently done something wrong in the final release because it was working before the upgrade.

  8. #8
    Lightroom Queen / Owner
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    15,651
    Experience
    Power User
    Primary OS
    Mac 10.9.x Mavericks
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.5
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    None
    Ctrl-Alt-E is the shortcut for the SECONDARY editor, isn't it? What happened if you went to the primary editor?
    Victoria


    Lots of questions? Adobe Lightroom 5 - The Missing FAQ Book available now - PDF, ePub, Kindle & Paperback Discount code: LRF2011

    Website: Lightroom Queen Blog - Follow me on Twitter as @LightroomQueen - Find me on Facebook

  9. #9
    Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bray, Ireland
    Posts
    399
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    4gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    Asus nVidia GTX460
    LR Version
    5.6
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    HP
    No problem here with CS6.
    I started LR4.3, picked a photo at random and selected edit with PS CS6, and it started PS and opened the photo no problem...

  10. #10
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Scotland
    Posts
    168
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    32GB
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.2
    Camera
    Nikon
    File Format
    Raw
    Quote Originally Posted by Victoria Bampton View Post
    Ctrl-Alt-E is the shortcut for the SECONDARY editor, isn't it? What happened if you went to the primary editor?
    I have checked again and Ctrl+E now opens an image directly into PS and it now works. Now given it some thought and I had changed some administrator permissions as part of my "investigations" and the changes may have been the cause of the link now working?
    Last edited by bobrobert; 13 Dec 2012 at 9:57 am. Reason: further thought

  11. #11
    Lightroom Queen / Owner
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    15,651
    Experience
    Power User
    Primary OS
    Mac 10.9.x Mavericks
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.5
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    None
    Quite possible - I'm pleased it's working anyway!
    Victoria


    Lots of questions? Adobe Lightroom 5 - The Missing FAQ Book available now - PDF, ePub, Kindle & Paperback Discount code: LRF2011

    Website: Lightroom Queen Blog - Follow me on Twitter as @LightroomQueen - Find me on Facebook

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •