Results 1 to 7 of 7

Thread: Help with Keyword Set/Keywords

  1. #1
    Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    254
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    12gb
    CPU Cores
    More than 8
    Video Card
    ATI
    LR Version
    4.1
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    Epson

    Help with Keyword Set/Keywords

    I have a Keyword Set called "Events". Keywords in that set are horse shows, car shows, etc.

    I uploaded some photos from a horse show the other day. I used the keywords horse shows from the Keyword Set. Why aren't the keywords, or the Keyword Set, showing below in the list of keywords?

  2. #2
    Lightroom Guru
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Port Deposit, Maryland USA
    Posts
    6,293
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    4gb - 8gb
    CPU Cores
    8
    Video Card
    ATI
    LR Version
    4.2
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    HP
    Mom, we're going to need more info to be of help.

    Can you describe in detail, the steps you took, and what happened vs. what you expected?
    Has this worked in the past, or is this something you're trying/learning for the first time?
    ......brad s Win7x64 (HPE) / i7-920 / 6GB / 2.67 GHz / tons o'drives / Canon/Sigma gear

  3. #3
    Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    254
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    12gb
    CPU Cores
    More than 8
    Video Card
    ATI
    LR Version
    4.1
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    Epson
    Well, I wasn't having the problem before. But since I started doing Keyword Sets, I am.

    I'm in the Library area
    I choose my Keyword Set
    I click on the keyword I want to use within that set
    I shows up in the keyword box above.

    I go below and the keywords aren't listed. Neither is a Keyword Set.

    Hope this explains well enough.

  4. #4
    Lightroom Guru
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Port Deposit, Maryland USA
    Posts
    6,293
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    4gb - 8gb
    CPU Cores
    8
    Video Card
    ATI
    LR Version
    4.2
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    HP
    "You go below, and the keywords aren't listed"
    Do you mean the specific keyword doesn't display a checkmark in the 'Keyword List'? It works OK that way for me.

    I don't know what you mean that the 'Keyword Set is not listed' below. It's not supposed to be. A keyword set is only a tool for rapid application of keywords, it has no bearing on keyword organization or content.

    Can you describe in your own words what you think 'Keyword Sets' are for? That may be where our confusion lies.

    Are you using Lr 4.0 as listed in your profile?
    ......brad s Win7x64 (HPE) / i7-920 / 6GB / 2.67 GHz / tons o'drives / Canon/Sigma gear

  5. #5
    Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    254
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    12gb
    CPU Cores
    More than 8
    Video Card
    ATI
    LR Version
    4.1
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    Epson
    I thought I had replied the other day that I had solved my own problem. Figured out that the keysets wouldn't be in the list, just the keywords. And I think my problem was that when I was adding "keywords" to a keyset, and "changing", I was forgetting to update after. So my keywords I picked weren't showing up in the list. Now they are. At least I thinking that was my problem.

    You made me think about it so I thank you for helping me out.

  6. #6
    Lightroom Guru
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Port Deposit, Maryland USA
    Posts
    6,293
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    4gb - 8gb
    CPU Cores
    8
    Video Card
    ATI
    LR Version
    4.2
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    HP
    Great, glad you've straightened out.
    ......brad s Win7x64 (HPE) / i7-920 / 6GB / 2.67 GHz / tons o'drives / Canon/Sigma gear

  7. #7
    Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    254
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    12gb
    CPU Cores
    More than 8
    Video Card
    ATI
    LR Version
    4.1
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    Epson
    I do appreciate you taking the time the help me out though...so thanks!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •