Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 32 of 32

Thread: Lightroom 4 is out of beta!

  1. #21
    Lightroom Queen / Owner
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    15,875
    Experience
    Power User
    Primary OS
    Mac 10.10.x Yosemite
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.6
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    None
    Open LR4, go to File menu > Open Catalog and open your LR3 catalog. It'll ask to upgrade. That bit's wonderfully straightforward!

    If you've used the beta version, you can import your beta catalog into your main working catalog by going to File menu > Import from Another Catalog and pointing it to the LR4 beta catalog. At that point, it depends on whether you've used the same photos in both catalogs, and therefore whether you want to keep the LR3 settings, the LR4 settings, or both.
    Victoria


    Lots of questions? Adobe Lightroom 5 - The Missing FAQ Book available now - PDF, ePub, Kindle & Paperback Discount code: LRF2011

    Website: Lightroom Queen Blog - Follow me on Twitter as @LightroomQueen - Find me on Facebook

  2. #22
    New Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Scotland
    Posts
    9
    Primary OS
    Mac 10.7.x Lion
    Memory
    7GB
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    4.0
    Camera
    Leica
    File Format
    Raw
    Printer
    Epson
    Hi Victoria

    It actually wouldn't let me into LR4 until I'd chosen a catalog. I chose my LR3 catalog and then it asked to upgrade and choose a destination folder. So straightforward enough. I did use the beta a little, and I'll sort that out later as you suggest.

    Mnay thanks for the help

    Jim

  3. #23
    Lightroom Guru
    Join Date
    May 2011
    Location
    Canada
    Posts
    1,556
    Experience
    Advanced
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    8gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.6
    Camera
    Nikon, Fuji, Olympus, Canon :)
    File Format
    Raw
    Printer
    Offsite Photo Lab
    Jim,

    Just open LR4, and if it doesn't automatically find your LR3 catalogue, go to File/Open Catalog and choose your LR3 catalogue. LR will convert it to the new format and you'll be good to go. It creates a new copy, leaving your old catalogue intact.

    Hal

  4. #24
    Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Scotland
    Posts
    140
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    8gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    4.0
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    Canon
    Quote Originally Posted by neil79 View Post
    The UK 59.09 does include VAT and delivery as I have just ordered the box from Adobe
    Thanks for that. I wasn't able to get on the Adobe site to check. I am pleasantly surprised that the price is less than Amazon. Just placed my order.
    ~ Trevor ~

    Canon 5D Mk2, 60D, 7D and too many lenses to mention, apart from my 21mm Zeiss of course.
    Scotland Imagery

  5. #25
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Stockholm
    Posts
    1
    Experience
    Advanced
    Primary OS
    Mac 10.7.x Lion
    Memory
    8gb
    CPU Cores
    6
    LR Version
    4.0
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Hi
    Anyone no when we can acpect the new version of ACR? At the moment we can't edit a photo from LT4 to PS?

    Best regards
    Choke

  6. #26
    Lightroom Guru
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bellaire, TX USA
    Posts
    7,635
    Experience
    Power User
    Primary OS
    Mac 10.10.x Yosemite
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    AMD Radeon HD 6770M
    LR Version
    5.6
    Camera
    Nikon D800E/D810
    File Format
    Raw
    Printer
    Canon
    Quote Originally Posted by Choke View Post
    Hi
    Anyone no when we can acpect the new version of ACR? At the moment we can't edit a photo from LT4 to PS?

    Best regards
    Choke
    IIRC there was an ACR beta released when LR4b came out. I'm not sure if it is compatible with CS5. With LR you have never needed ACR in PS to process images managed by LR. You use the Edit-in function to pass the LR adjusted image to PS as a TIFF or PSD. This has not changed with LR4 released.

    I think the next thing you see from Adobe will be CS6

  7. #27
    Lightroom Queen / Owner
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    15,875
    Experience
    Power User
    Primary OS
    Mac 10.10.x Yosemite
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.6
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    None
    ACR 6.7RC was released this morning, is compatible with CS5 and produces the same output as 7.0. http://labs.adobe.com/technologies/cameraraw6-7/
    Victoria


    Lots of questions? Adobe Lightroom 5 - The Missing FAQ Book available now - PDF, ePub, Kindle & Paperback Discount code: LRF2011

    Website: Lightroom Queen Blog - Follow me on Twitter as @LightroomQueen - Find me on Facebook

  8. #28
    Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Trinidad and Tobago
    Posts
    678
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    4gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    On mother board
    LR Version
    5.6
    Camera
    Olympus E-300 + E-510+ OMD E-M1 and Panasonic G3
    File Format
    Raw
    Printer
    Canon
    Does this version provide the new Process version 2012?
    Denis: Eqp: Canon IKJ Pro9000Mk2; DiMAGE ScanElite 5400; Macbk Pro OSX 10.9.4. Ram 8 GB.
    Add-CameraEqp: m4/3 14-42mm & 45-150mm; Zuiko DG 9-18mm, 14-54mm, 35mm, 40-150mm, 70-300mm; Zuiko OM f1.4 50mm, f4 35-70mm & f4 200mm; Flash FL-50.
    Image SftW: LR 5.6; PS CS6; PSE 6; QimageU; AfterShot-Pro; Capture1-Exp7; SilkyPix 4. GTMB i1 Display2.

  9. #29
    Lightroom Queen / Owner
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    15,875
    Experience
    Power User
    Primary OS
    Mac 10.10.x Yosemite
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.6
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    Printer
    None
    It doesn't have a UI for the new PV2012, but the code is there in the background, so it'll work for Edit in Photoshop.
    Victoria


    Lots of questions? Adobe Lightroom 5 - The Missing FAQ Book available now - PDF, ePub, Kindle & Paperback Discount code: LRF2011

    Website: Lightroom Queen Blog - Follow me on Twitter as @LightroomQueen - Find me on Facebook

  10. #30
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    1
    Experience
    Advanced
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    8gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    260
    LR Version
    3.6
    Camera
    Olympus
    File Format
    Raw
    I have Lightroom 3.6, will it update to lightroom 4? or do I need to purchase lightroom 4? Currently it tells me there are no updates available.

    Thanks!

    Jess

  11. #31
    Lightroom Guru
    Join Date
    May 2011
    Location
    Canada
    Posts
    1,556
    Experience
    Advanced
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    8gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    5.6
    Camera
    Nikon, Fuji, Olympus, Canon :)
    File Format
    Raw
    Printer
    Offsite Photo Lab
    Jess,

    Welcome to the forum.

    You need to purchase an update ($79.00 US). When the first number of the version changes, you have to spend money. You can download a 30-day trial copy, test it out, and then purchase if you like it. Just apply the serial number they send you and your trial version magically becomes a normal version.

    Keep your LR3 on the machine until you apply the serial number to the upgrade so you don't have to type in your old serial number. Also, keep your LR3 serial number in a safe place.

    Hal

  12. #32
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Downingtown, PA, USA
    Posts
    56
    Experience
    Intermediate
    Primary OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    8gb
    CPU Cores
    4
    Video Card
    nVidia
    LR Version
    4.2
    Camera
    Nikon
    File Format
    Raw
    Printer
    None
    It included Pennsylvania taxes in my case.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •