Results 1 to 13 of 13

Thread: Enter serial number, click finish, and lightroom just closes. :(

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Experience
    Intermediate
    Main OS
    Mac 10.6.x Snow Leopard
    LR Version
    3.4

    Enter serial number, click finish, and lightroom just closes. :(

    I have a serial number that I purchased. I thought you could install it on both a desktop computer and a laptop. It works fine on my desktop. When I tried to put it on my laptop, I enter the code, click next and wether I enter registration info or not and click finish, Lightroom just closes and when you try to open it again it goes back to the "you have 0 days left on your trial, purchase or buy" window. First I completely uninstalled Lightroom and re-downloaded it. Got the same thing. So then I figured it was because I couldn't download it on my laptop so I got ANOTHER copy from from the school I teach at. Its doing the same thing!?! What gives? I just want to use Lightroom on my laptop! Please help! THANKS!

    I have also tried checking the permissions, checked to make sure I was in an admin account and tried doing what this article said. http://kb2.adobe.com/cps/401/kb401346.html ..... still no luck.

  2. #2
    Lightroom Guru
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bellaire, TX USA
    Posts
    7,978
    Experience
    Power User
    Main OS
    Mac 10.10.x Yosemite
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    LR Version
    5.7
    Camera
    Nikon D800E/D810
    File Format
    Raw
    Welcome to the forum. Was this an upgrade license or a full License? If it is an upgrade license, LR looks to find a valid license for prior the full version. If it fails to find this then it should ask for all prior licenses.

    Also check the Laptop for a file named "Lightroom 3.0 Registration" in the path: "/Users/{yourUserName}/Library/Application Support/Adobe/Lightroom" If this file is not present, LR is not registering properly and we'll n eed to look further into the cause.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Experience
    Intermediate
    Main OS
    Mac 10.6.x Snow Leopard
    LR Version
    3.4
    Both numbers I tried were full licenses. I checked the path and that file is present. When I try to open it, it opens in text edit. That link I tried earlier had me delete some numbers out of there and save it again. It didn't help. Thanks for your help!

  4. #4
    Lightroom Guru
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bellaire, TX USA
    Posts
    7,978
    Experience
    Power User
    Main OS
    Mac 10.10.x Yosemite
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    LR Version
    5.7
    Camera
    Nikon D800E/D810
    File Format
    Raw
    Quote Originally Posted by pictaker9 View Post
    Both numbers I tried were full licenses. I checked the path and that file is present. When I try to open it, it opens in text edit. That link I tried earlier had me delete some numbers out of there and save it again. It didn't help. Thanks for your help!
    Something to try: Rename the file "Lightroom 3.0 Registration" forcing LR to create a new one when you register it again. It is possible that by editing the file with a text editor, it no longer conforms to the structure that LR expects. Also, If that does not let you open a registered LR, rename your preferences file. It should be located in "/Users/{yourUserName}/Library/Preferences" and named "com.adobe.Lightroom3.plist". Sometimes the preference file will get corrupt too. Renaming it forces LR toy create a fresh new one on start-up. Both of these files are plain text files and can be viewed with any ASCII text editor.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Experience
    Intermediate
    Main OS
    Mac 10.6.x Snow Leopard
    LR Version
    3.4
    Renamed both files you suggested. It made new ones when I tried to open LR again it did the same ol, put in a serial number, so I did, then it closes. Thank you again so much for helping me Cletus.

  6. #6
    Lightroom Guru
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bellaire, TX USA
    Posts
    7,978
    Experience
    Power User
    Main OS
    Mac 10.10.x Yosemite
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    LR Version
    5.7
    Camera
    Nikon D800E/D810
    File Format
    Raw
    Well, I'm fresh out of ideas. If I understand, your LR install on the Laptop runs as a 30 day trial but will immediately close if you supply it with a valid registration and you have tried this with two separate valid LR 3.x registration serial numbers?

    Perhaps some additional experienced eyes can see a cause and better a solution.

  7. #7
    Lightroom Guru
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Zurich, Switzerland
    Posts
    3,207
    Experience
    Advanced
    Main OS
    Windows 7 64-bit
    Memory
    More than 8gb
    CPU Cores
    6
    LR Version
    4.2
    Camera
    Canon
    File Format
    Raw
    You could try copying the file "Lightroom 3.0 Registration.lrreg" in folder "Library/Application Support/Adobe/Lightroom/" from your desktop to your laptop while LR is closed and see if LR starts normal.

    Beat
    Beat Gossweiler

    Canon 1Ds MkII | Canon 5D MkII | CANON EF 24-105mm F/4.0 L IS | CANON EF 100-400mm F/4.5-5.6L IS | CANON EF 100mm F/2.8 Makro
    HP Color Laserjet CP3505X

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Experience
    Intermediate
    Main OS
    Mac 10.6.x Snow Leopard
    LR Version
    3.4
    Cletus: The trial is expired and Im just trying to use my serial number now. But after I type it in, Lightroom just closes and nothing else happens. Yes I've tried with two different serial numbers, both getting the green checkmark of approval after typing them in.
    Beat: Thank you, I tried that and it just did the same thing.

    Thank you both for your help. This is driving me nuts!! I just want to be able to use my computer!

  9. #9
    Lightroom Guru
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bellaire, TX USA
    Posts
    7,978
    Experience
    Power User
    Main OS
    Mac 10.10.x Yosemite
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    LR Version
    5.7
    Camera
    Nikon D800E/D810
    File Format
    Raw
    Can you duplicate the file named "Lightroom 3.0 Registration"and then edit the duplicate with a text editor to edit out the serial number(s) and then attach that file to a follow up post?
    The result should look something like this:
    Code:
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    	<key>original_serial_number</key>
    	<string>XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX</string>
    	<key>serial_number</key>
    	<string>XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX</string>
    	<key>uuid</key>
    	<string>AE00ABBF-C0FB-4CF7-8B74-DF82709AC1B1</string>
    </dict>
    </plist>
    I would like to see if there are any discrepancies between your registration and one that works.

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Experience
    Intermediate
    Main OS
    Mac 10.6.x Snow Leopard
    LR Version
    3.4
    This is what mine looks like. It only had a serial number in the spot were the x's are, not in two spots like yours. Should I try to put mine in like that?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Screen shot 2012-02-23 at 3.24.10 PM.png  

  11. #11
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Experience
    Intermediate
    Main OS
    Mac 10.6.x Snow Leopard
    LR Version
    3.4
    Just fyi, I tried to put that number in a second time above the other, like your screenshot. It didn't help. Did the same thing. Ugh I am so frustrated.

  12. #12
    Lightroom Guru
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bellaire, TX USA
    Posts
    7,978
    Experience
    Power User
    Main OS
    Mac 10.10.x Yosemite
    Memory
    16gb
    CPU Cores
    4
    LR Version
    5.7
    Camera
    Nikon D800E/D810
    File Format
    Raw
    I'm baffled. The reason my plist looks like it does with two S/Ns is because my 3.x license is an upgrade. I need to also provice the 2.x license two to satisfy Adobe's upgrade requirements. I have no clue as to why you can't properly register the laptop. If no one else here has any ideas, you probably should take it up with Adobe.

  13. #13
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    7
    Experience
    Intermediate
    Main OS
    Mac 10.6.x Snow Leopard
    LR Version
    3.4
    Hey all. I broke down and contacted tech support. After a quick download of the newest lightroom update it now works fine. So simple. Geesh. Thanks for all your help. Just wanted to let y'all know what it was.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •